Saptamina 30 Iunie - 4 Iulie pe Scurt

| | bookmark | email

Sumar koolapp

A fost o saptamina destul de plina la koolapp: web-ul viitorului. web de calitate. In primul rind as puncta stirea in care Adobe anunta ca aplicatiile Flash vor putea fi indexate de motoarele de cautare (cel putin de catre Google si Yahoo!). Un alt moment interesant al saptaminii a fost lansarea seriei O Idee pe Minut despre care poti citi mai jos.

81680010_1b52fb1ec6_m.jpg
Matt Callow/Flickr

Am mai scris si despre doua aplicatii online care ofera niste tool-uri extrem de interesante si mai ales utile. Pornind de la un articol mai vechi despre invatarea online in care descriam modele diferite de creare a continutului educational, saptamina aceasta am scris despre o aplicatie online care ofera o multitudine de tool-uri pentru a facilita invatarea si organizarea de cursuri online (de exemplu whiteboard, inregistrare automata a cursului in format audio si video, etc). Raminind la capitolul tool-uri online, intr-un alt articol saptaminii am scris despre un dictionar online gratuit si care poate fi utilizat pe orice pagina web cu un singur click.

Referinte

Sumar din fotoliu

La din fotoliu, ne-am programat task-urile rapid cu TaskWriter (un fel de Remember the Milk) ca apoi sa putem sa zburam ieftin prin Europa cu Flypod, de unde am aflat si despre alte aplicatii interesante si noi lansari despre care vom scrie in curind.

Nu am apucat sa scriem despre relansarea Invita.ro, pentru ca informatiile pe care le-am gasit au fost prea putine si am decis sa ne jucam intii cu aplicatia pentru a publica o recenzie corecta. De asemenea, un alt eveniment important al saptaminii pe care nu l-am acoperit a fost raportul BRAT. Din pacate nu am acces la acest raport, asa ca daca puteti sa-mi dati o idee cum sa ajung la aceste informatii v-as ramine indatorat.

Referinte

Ce NU am scris

Nu am scris despre identi.ca o clona a Twitter bazata pe un proiect open source. Desi interesant, cred ca sunt destule clone existente si inca nu exista nici o dovada ca acest proiect a rezolvat problemele pe care Twitter le-a avut si le are.

In orice caz am gasit un clipulet dragut (dar si enervant in acelasi timp) despre cum sa-ti promovezi contul de Twitter (daca nu stii deja, contul meu este LeMec (NB LeMec este se poate traduce ca tipul (the guy)).

Nu am scris nici despre Cum sa ajungi pe TechCrunch cu un proiect de 10k (NB titlul original este Cum sa faci o aplicatie web in 4 zile cu 10000$), pentru ca:

  1. daca privesti proiectul a exercitiu de team/spirit building, asa cum sugereaza autorul, nu cred ca sunt prea multi care ar cheltui suma asta pentru team building
  2. daca privesti proiectul din punct de vedere al aplicatiei in sine, atunci mie nu imi spune absolut nimic. Cel mult ca a costat cam mult
  3. singura perspectiva din care acest proiect poate sa aiba sens este PR, caz in care cred ca proiectul a fost o reusita, TechCrunch publicind articolul lor.

Daca blogul asta ar fi fost despre PR-ul viitorului sau PR de calitate atunci intr-adevar cred ca acel articol si-ar fi gasit locul.

O Idee pe Minut

Trebuie sa recunosc inca o data ca sunt foarte incintat de seria O Idee pe Minut. Pe scurt, in aceasta serie vor fi incluse prezentari video de aproximativ 1 minut in care o companie isi prezinta ideea de aplicatie. Alegerile mele se bazeaza pe doua criterii: calitatea prezentarii si calitatea ideii. De asemenea, fiecare prezentare este insotita de un poll in care fiecare poate sa-si exprima opinia vis-a-vis de prezentare. Sunt multe lucruri de invatat din aceste prezentari si va sfatuiesc sa urmariti aceasta serie si sa votati si voi.

Lista prezentarilor deja publicate:

Seria prezentarilor va putea fi accesata in permanenta la O Idee pe Minut.