Dictionar Web prin Bookmarklet

| | bookmark | email

Cind inca lucram pe Windows imi cumparasem o licenta Babylon pentru a putea traduce din cind in cind cite un cuvint pe care nu-l stiam. De cind lucrez pe un Mac aceasta functionalitate este integrata nativ intr-o multime de aplicatii. De asemenea am citit ca Babylon pregateste o versiune pentru Mac.

Picture 10.png Ce-ar fi insa daca ai putea traduce orice cuvint de pe orice pagina web cu un singur click? Exact aceasta functionalitate este oferita de bookmarklet-urile disponibile pe lingro si care pot fi instalate de pe pagina de plugins.

Utilizarea bookmarklet-urilor este extrem de simpla. Sa zicem ca suntem pe o pagina cu continut in limba engleza si vrem sa aflam sensul unui cuvint. Actionind bookmarklet-ul fiecare cuvint din pagina va putea fi cautat automat in dictionar cu un singur click direct pe cuvint.

Am facut si un screenshot a bookmarklet-ului in actiune pe pagina mea de Twitter:

Picture 11.png

lingro mai ofera citeva functionalitati interesante: posibilitatea de a adauga propriile definitii si pentru unele cuvinte pronuntia in format audio. lingro inregistreaza paginile vizitate si cuvintele cautate si toate acestea fara a cere crearea unui cont, totul functionind pe baza de cookies.

Pentru a incheia pe un ton vesel, reproduc aici un comentariu aparut pe un site despre functionalitatea lingro:

[...] the primary limitation to the service's usefulness right now is that it only supports European languages, and Spanish.

(pentru moment ascuns) Marshall Kirkpatrick

Pe mine m-a distrat enorm. Puteti deduce din ce tara este autorul comentariului de mai sus? Mai tirziu va voi spune si cum a incercat sa-l corecteze (si cum l-a facut si mai comic).