Google, EBay si PayPal Improtriva Phishingului

| | bookmark | email

O stire peste care cred ca s-a trecut destul de usor este anuntul Google despre noile masuri luate in lupta contra phishing-ului.

La noi auzi despre phishing doar din cind in cind la televizor sau daca folosesti internet banking intr-un pop-up pe care nu stii daca sa-l consideri un mesaj real al bancii, o reclama sau cine mai stie ce.

phishing.gif

Pina acum GMail-ul utiliza un header rosu pentru toate emailurile pe care le considera phishing. Desi functionala, solutia nu era 100% garantata. Google sustine standardele de autentificare ale emailului: DomainKeys si DomainKeys Identified Mail si acum ca EBay si PayPal au implementat partea de semnatura, vom putea sti cu siguranta ca un email trimis de la o adresa @paypal.com sau @ebay.com este autentic. Celelalte, care doar pretind a fi trimise de pe aceste domenii, nici macar nu vor mai ajunge in inbox-urile noastre si nici in folderul de spam.

Intr-adevar, aceasta nu reprezinta nici pe departe sfirsitul phishingului, dar este cu siguranta un pas important inainte. Cu cit mai multe domenii vor suporta aceste standarde de autentificare, cu atit mai simplu va fi ca pina la urma sa scapam de phishing.