Una Calda si Una Rece de la Yahoo

| | bookmark | email | 1 comentarii

Desi m-am intors de o saptamina din concediu, nu am apucat sa scriu nimic aici... Eh, dar stiti cu totii povestea asta, asa ca sa trecem repede la continut.

2229712539_d03c7a262e_m.jpg

Foto de kristi_Nikon_D1X @ Flickr

Parcurgind stirile de saptamina asta am gasit 2 de la Yahoo. Una despre care s-a scris pe larg si pe care o gasesc complet neinteresanta: Yahoo Buzz. Cred ca postul lui Vali si comentariul meu de acolo spun cam tot despre acest Digg semnat de Yahoo. Asta a fost cea rece.

In schimb cea calda, care vine de la Intel si Yahoo si se numeste Widget Channel pare chiar interesanta. Pe scurt aceasta tehnologie va permite utilizarea Widget Engine-ului de la Yahoo pe toate echipamentele hardware de la Intel pentru a spori interactivitatea audientei. Cel mai simplu exemplu la care putem sa ne gindim este TV-ul care acum ar permite mixarea de continut traditional cu informatii obtinute de pe web.

TV will fundamentally change how we talk about, imagine and experience the Internet…… Intel and Yahoo! are proposing a way where the TV and Internet are as interactive, and seamless, as possible.

Eric Kim, Intel’s SVP and GM of Intel’s Digital home Group

Bineinteles, ca nu o sa ma intreb cind vor ajunge si pe la noi, dar ideea asta este revolutionara si poate schimba radical clasicul si pasivul TV (lasind la o parte emisiunile asa zise interactive de dupa miezul noptii).


Update: Am gasit si o a 3-a, tot de la Yahoo: Yahoo Search pentru iPhone. Google ofera aplicatii optimizate pentru iPhone inca de la inceput, asa ca s-au gindit si cei de la Yahoo sa faca ceva similar. Calda sau rece?