Microsoft + Google = Love !?!

| | bookmark | email | 1 comentarii

Daca ma uit la istoria ultimilor ani, nu as putea spune ca Google si Microsoft sunt niste candidati buni pentru un 'din dragoste' la nivelul companiilor. Desi nu stiu de nici un atac/scandal direct in care cele doua sa fi fost implicate, ma refer mai mult la competitia pe care o duc direct si indirect pe diferite piete (office tools, cautare, IM, etc.).

microsoft_google_partnership.jpeg Si totusi atunci cind vine vorba de bani si cote de piata, cei doi giganti pot deveni parteneri. Asa se intimpla acum, cind DoubleClick -- companie detinuta de Google -- a anuntat ca va servi video ads pentru video-urile servite prin Spotlight.

Context

Care este contextul care a condus la un astfel de parteneriat?

NBC Universal va difuza peste 2500 de ore de video online de la Olimpida din Beijing folosing tehnologia Silverlight de la Microsoft. In acelasi timp, Silverlight are o cota de piata mica comparitiv cu Adobe Flash, Real Media sau chiar cu Windows Media.

Intr-un astfel de context, parteneriatul lor are o baza solida: banii, cota de piata si clientii. Ce poti cere mai mult?