Platforma Yahoo

| | bookmark | email

Auzisem cite ceva despre initiativa de la Yahoo! numita Yahoo! Open Strategy atunci cind am scris despre BOSS (Build Your Own Search). Dar saptamina trecuta Yahoo! a oferit mult mai multe detalii despre ce va urma. Trebuie sa recunosc ca asteptam ca Bobby sa scrie mai multe detalii pe blogul lui. In orice caz sper ca mai devreme sau mai tirziu sa invite pe cineva de la Yahoo! care sa ne povesteasca mai in detaliu.

Nu o sa intru in prea multe detalii, acestea fiind deja acoperite de articolele din sectiunea Resurse si in prezentarea de mai jos, asa ca pe scurt Yahoo! Open Strategy se refera la:

  • Adaugarea/schimbarea in platforma sociala (vezi de exemplu noile profile)
  • Deschiderea catre aplicatii externe

Sunt multe caracteristici care trebuiesc bifate pentru a putea spune ca obiectivele de mai sus sunt atinse, dar din cite am citit pot spune ca Yahoo! pare pregatit sa faca toti pasii necesari. Si inca un lucru: initiativa Yahoo! chiar pare open (spre deosebire de ale platforme care desi pare open sunt doar walled gardens - o platforma destinata in principal atragerii de informatii si nu diseminarii acestora).

Yahoo! Open Strategy Overview
View SlideShare presentation or Upload your own. (tags: openhack08 yos)

Update: Am mai gasit inca o discutie interesanta despre profilele Yahoo (Dare Obasanjo).