Azure - Platforma Microsoft

| | bookmark | email

Update: Am publicat un articol mai detaliat despre Azure: Totul despre Microsoft Azure.


Un zvon confirmat: Microsoft a anuntat intrarea gigantului in cloud computing cu platforma Azure.

Pina in acest moment, nu mi-am format o opinia pentru ca sunt inca in mod de culegere de informatii si digerare (in sectiunea Related puteti gasi o multime de linkuri despre anunt). Dar nu pot sa nu ma intreb cum ar fi sunat acest anunt acum citeva saptamini inainte ca Amazon-ul sa anunte suport pentru solutiile Microsoft (precum cred ca toata lumea stie, Amazon Web Services este solutia, prima de altfel, de cloud computing oferita de Amazon)

"I'd like to tip my hat to Jeff Bezos and Amazon for their innovation, and for the fact that, across the industry, all of us are going to be standing on their shoulders, as they've established some base-level design patterns, architectural models and business models that we'll all learn from and grow,"

Ray Ozzie (Microsoft Chief Software Architect)

Am inclus si un video cu Steve Marx (Windows Azure Program Manager) care raspunde la destul de multe intrebari:

Citeva puncte din interviul cu Steve Marx:

  • tool-urile de dezvoltare de la MS vor fi integrate cu Azure (focus on developers). Amazon Web Services nu ofera prea mult in aceasta privinta, iar Google App Engine are inca foarte multe limitari
  • "Intentia noastra este sa folosim aceasta tehnologie pentru a rula toate serviciile Microsoft". Amazon Web Services reprezinta externalizarea infrastructurii IT dezvoltate si utilizate intern de toate serviciile Amazon, pe cind Azure se pare ca porneste in sens invers.
  • "E o investitie pe care o facem pentru dezvoltatori si nu un business". BULLSHIT!

Din pacate nu gasesc video-ul cu keynote-ul lui Ray Ozzie (Chief Software Architect) anuntind Windows Azure, asa ca daca aveti vreun link va rog sa mi-l trimiteti si mie.

Update: am gasit un posibil link catre prezentarea lui Ray Ozzie, dar din pacate nu pot sa-l verific: http://wm.istreamplanet.com/customers/ms/300_ms_pdc_081027.asx In caz ca functioneaza, spuneti-mi si mie ca sa-l pun ca link corect.